Sandra Sahlen

Publicerat 2019-03-01

Familjen Granath-Johnsson löste livspusslet – med barnvaktstjänsten

Anna, Mathias och dottern Stella, två och ett halvt år, bor utanför Åhus och hade innan de upptäckte myNanny tänkt att möjligheten till barnpassning utanför storstäderna inte fanns. Familjen har bara mormor och morfar i närheten och vill inte belasta dem för mycket.

Men känslan av att behöva avlastning för att få ihop vardagen fanns där då både Anna och Mathias kan behöva jobba över, har ibland viktiga möten samma dag som krockar med familjelivet och vill ibland bara få tid till att rå om varandra.

Hitta en barnvakt i ditt område. Just nu: gratis prova-på-träff!

Stella tillsammans med pappa Mathias

Hittade lösningen på vardagspusslet via Jessica Almenäs
När Stella var lite mer än ett och ett halvt år såg mamma Anna på Instagram att Jessica Almenäs använde myNanny till barnpassning. På hemsidan kunde hon läsa att företaget faktiskt fanns i hela landet och då tog hon kontakt.

– Jag har alltid tänkt att man måste bo i en storstad för att kunna få den här hjälpen. När det visade sig att det gick att få där vi bor också gick det snabbt att hitta rätt lösning för oss, berättar Anna.

Genom ett samtal togs familjens behov, krav och önskemål fram för att hitta rätt barnvakt. Bara dagar efter samtalet kom barnvakten Maya och hälsade på familjen och sedan dess har samarbetet rullat på.

– Vår barnvakt Maya är väldigt bra på engelska och pratar även engelska med Stella och det tycker vi är kul. Vi har en pekbok med både svenska och engelska ord och vi ser det som ett plus att på ett naturligt sätt få in ett till språk i Stellas vardag, säger Anna.

Inspirationen kom från programledaren & reportern Jessica Almenäs, som också har fått hjälp av sin barnvakt Frida från myNanny

Avlastning vid oväntade tillfällen
Familjen Granath-Johnsson berättar att de fått hjälp av Maya vid många olika tillfällen, som när källaren skulle rensas ut och de var hemma allihop men kände att de behövde någon som kunde ge Stella full uppmärksamhet. Eller när förskolan slutade innan semestern börjat och Stella hade en dag på stranden med Maya.

– Det är en av hennes bästa sommardagar, säger Anna och ler.

Sök efter en trygg & personlig barnvakt i ert område här!

Enkelt, tryggt och prisvärt
Anna och Mathias berättar att lösningen är väldigt prisvärd och med RUT-avdraget som sker per automatik är det en liten utgift i relation till vad familjen får hjälp med.
– Jag tror att om fler visste vilken liten kostnad det innebär skulle fler ta in den här hjälpen, säger Anna.

Genom myNanny får man en kontaktperson som efter varje passningstillfälle stämmer av med både familj och barnvakt hur det har gått. En annan trygghet som är viktig för familjen är att barnvakten är certifierad och olycksfallsutbildad. Skulle något hända hemma vet de att Stella är i goda händer.

Avslutningsvis berättar familjen Granath-Johnsson att det som var avgörande för dem var flexibiliteten, att tjänsten är väldigt prisvärd och finns tillgänglig även i mindre städer. Och självklart att det känns bra att Stella är den som tycker att det är allra bäst, det kommer någon bara till henne för att leka och hitta på roliga saker.